Juha od poriluka i krumpira s pancetom

PRIPREMITE
(ZA 4 DO 6 OSOBA):
▶ 25 g maslaca
▶ 3 ploške pancete
▶ 1 crveni luk
▶ 400 g poriluka
▶ 3 srednje velika krumpira
▶ 1,5 l povrtnog temeljca
▶ 150 ml vrhnja za kuhanje
▶ 4 ploške pancete za
posluživanje
▶ sol
PRIPREMA:
U velikom loncu otopite maslac pa na njemu popržite pancetu i luk dok se ne zazlati. Poriluk dobro operite i izrežite ga na trakice pa ga ubacite u lonac. Dodajte i krumpir narezan na ploške, dobro promiješajte, poklopite i pirjajte oko 5 minuta na laganoj vatri. Svako malo promiješajte kako se povrće ne bi zalijepilo za dno posude. Zatim dodajte temeljac, začinite i kuhajte dok ne proključa. Poklopite i miješajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Kad je povrće skuhano, izmiksajte ga blenderom da dobijete gustu juhu. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i dobro promiješajte. Kušajte i po potrebi još začinite juhu. Poslužite je s poprženom pancetom i tostiranim kruhom.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice