Losos u umaku od šafrana

PRIPREMITE (ZA 8 OSOBA):
▶ 1 kg fileta lososa
▶ 2 vezice kopra
▶ sol ili Vegeta
▶ na vrh noža crnog papra
▶ ulje za pečenje
Za umak:
▶ 1 glavica luka
▶ 1 češanj češnjaka
▶ ½ žlice Vegete
▶ na vrh noža crnog papra
u prahu Šafram
▶ 2 žlice limunova soka
▶ 2 žličice pšeničnoga
glatkog brašna
▶ 100 g maslaca
▶ ½ žličice šafrana
▶ 1 žlica narezanog kopra
▶ 1 žlica sušenog peršina
▶ 200 ml povrtnog temeljca
(može i od kocke)
▶ 50 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Filete lososa operite, posušite i začinite. Na dno porculanske posude stavite vezicu grančica kopra, na kopar položite filete lososa, zatim stavite ostali kopar i posudu pokrijte folijom. Na pokriveni losos stavite teret, pa ga odložite u hladnjak i ostavite preko noći. Losos narežite na manje komade i pržite ih na ulju sa svake strane oko pet minuta. Na malo maslaca propirjajte luk i češnjak, umiješajte šafran, kopar, limunov sok, papar, oko 200 ml povrtnog temeljca te vrhnje i brašno razmućeno u malo vode. Sve kratko prokuhajte i poslužite uz rižu.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice