Pohana janjetina

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
▶ 1 kg janjetine od buta
▶ 4 jaja
▶ 1 dl ulja
▶ 100 g brašna
▶ sol
▶ papar
PRIPREMA:
Janjetinu narežite na tanke odreske. Blago ih izlupajte odreske batom za meso i začinite ih. Umutite čvrst snijeg od bjelanjaka, dodajte žumanjak, posolite po ukusu i nježno sjedinite. U posudi pripremite brašno u koje ćete uvaljati
odreske. U tavi zagrijte otprilike centimetar ulja pa malo smanjite temperaturu. U zagrijano ulje stavljajte odreske koje ste prethodno uvaljali u brašno pa jaja. Kada se na odrescima uhvati korica, smanjite temperaturu na najmanju, okrenite ih i još malo pržite. Pohanje traje oko 10 minuta. Izvadite gotove odreske na upijajući papir i još posolite po želji. Poslužite ih uz kuhani krumpir.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice