Povrtna juha s mesnim okruglicama

PRIPREMITE (Za 4 do 6 osoba):
▶ 400 g mljevenog mesa
▶ 1 suha žemlja
▶ 2 mrkve
▶ 2 korabice
▶ 2 krumpira
▶ ½ svežnja svježeg peršina
▶ 1 crveni luk
▶ 1,5 l mesnog temeljca
▶ 1 žlica maslaca
▶ 2 žlice krušnih mrvica
▶ 1 jaje
▶ muškatni oraščić
▶ sol
▶ papar

 

PRIPREMA:
Žemlju namočite u vodi da omekša. Za to vrijeme oljuštite luk, nasjeckajte ga i pirjajte na maslacu dok ne uvene. Korabicu, mrkvu i krumpir ogulite i narežite na komadiće. Zagrijte mesni temeljac pa mu dodajte nasjeckano povrće i kuhajte desetak minuta. Dok se juha krčka, nasjeckajte peršin, a žemlju dobro ocijedite. U mljeveno meso umiješajte žemlju, peršin, pirjani luk, krušne mrvice i jaje pa sve začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Od dobivene smjese oblikujte male okruglice i kuhajte ih u juhi 15 minuta. Nakon toga poslužite juhu.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice