Zapečene palačinke s piletinom i šampinjonima

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
▶ 15 palačinki
▶ 800 g mljevenog pilećeg mesa
▶ 250 g svježih šampinjona
▶ 1 glavica luka
▶ 1 češanj češnjaka
▶ 1 mrkva
▶ 2–3 žlice ulja
▶ sol
▶ papar
▶ 100 ml pirea od rajčice
Bešamel umak :
▶ 50 ml ulja
▶ 1 žlica brašna
▶ 300 ml mlijeka
 100-150 g tvrdog sira
▶ sol
Propirjajte luk na ulju, pa dodajte mljeveno meso i nastavite pirjati. Nakon 10 minuta dodajte šampinjone nasjeckane na kockice i naribanu mrkvu, pa nastavite s pirjanjem. Kada tekućina koju su ispustili šampinjoni ispari, nadjev je spreman.
Nauljite vatrostalnu zdjelu, napunite sve palačinke pa ih poslažite. Po želji ih po dužini možete narezati na tri dijela pa ih slagati tako da s vrha izgledaju kao ružice.
Premažite palačinke pireom od rajčice, pa pripremite bešamel umak. Na ulju popržite žlicu brašna pa zalijte mlijekom. Umak bi trebao biti rjeđi jer će tekućina pri pečenju ispariti.
Preko rajčice prelijte bešamel umak i povrh naribajte sir.
Dok pripremate umak, uključite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva, pa stavite palačinke i pecite ih oko 30 minuta.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice