Bojanje jaja vinom i šećerom

SASTOJCI:
- 10 jaja (može više ili manje, odredite količinu po želji)
- 2l bijelog vina (može obično jeftinije vino)
- 1kg bijelog šećera
- jestive boje u tekućini ili prahu

PRIPREMA: 
Na jednu litru vina ide oko 400g šećera, pa prema tome sami odredite potrebnu količinu. Jaja stavite u hladno vino, nasipajte šećer i boje i kuhajte 7-10min. Za svaku boju morate koristiti drugi lončić s vinom i šećerom. Najjači pigment imaju boje u prahu, no i tekuće boje će funkcionirati. Nakon kuhanja, ostavite jaja u toj istoj vodi da se ohlade preko noći kako bi se uhvatili kristali po ljusci. Iduće jutro pažljivo prebacite jaja na papir da se osuše. 

VERZIJA S CRNIM VINOM: 
Za verziju s crnim vinom ne morate koristiti boje, te će kuhanje u crnom vinu jajima dati tamnoljubičastu boju uz lijepe svijetle kristale. Postupak je isti kao i s bijelim vinom. 

  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice