Slatka srca za Valentinovo

SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 4 jaja
- 160g šećera
- 120g maslaca
- 70g glatkog brašna
- Pola praška za pecivo
- 1 jušna žlica kiselog vrhnja
- 3 žlice gorkog kakaa
- 80g mljevenih lješnjaka (može i 100g)

ZA KREMU:
- 200ml vrhnja 
- 200g tamne čokolade
- Oko 300g bijele čokolade
- Jestiva boja u gelu (nikako boje na bazi vode)

PRIPREMA:
Dobro izmiksati omekšali maslac sa šećerom, zatim dodati jaja i sve dobro pjenasto umutiti. Kad smjesa postane pjenasta, dodati sve ostale sastojke i izmiksati. Izliti smjesu u kalup za pečenje (najbolje četvrtasti) i peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Tijekom pečenja možete malo ispikati biskvit vilicom kako bi ispao ravniji. Ohladiti biskvit i izrezati u obliku srca. 
Otopiti 200g tamne čokolade u 200ml vrhnja. Dok je ganache smjesa još topla, uzeti 2 srca i umočiti svaki biskvit s jedne strane. Zadržite biskvit par sekundi kako bi malo upio čokoladu. Zatim spojite biskvite na stranama koje ste umočili u čokoladu, te stavite u hladnjak na par sati. 
Kad se srca ohlade i krema postane čvrsta, otopite bijelu čokoladu za glazuru u dvije posude. Kada je čokolada otopljena, u jednu posudu dodajte boju i polako umiješajte. Po želji možete kombinirati i više tonova ružičaste ili crvene. Za ukrase na kolačićima možete napraviti željene oblike od čokolade na komadiću folije, ili uliti čokoladu u kalup pa ostaviti u hladnjaku. 
Svako srce preliti čokoladom, zatim ukrasiti po želji. Ostavite barem jedan sat u hladnjaku prije serviranja. 

  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice