Crna tjestenina s kozicama

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
▶ 500 g crne tjestenine
▶ 500 g kozica
▶ 300 g brokule
▶ češnjak
▶ peršin
▶ bijelo vino
▶ 1 žlica krušnih mrvica
▶ 1 žlica umaka od rajčice
ili 2 rajčice
▶ sol
▶ papar
PRIPREMA:
Zagrijte i posolite vodu u kojoj ćete kuhati tjesteninu prema uputama proizvođača. Dok se tjestenina kuha, na maslinovu ulju kratko popržite sitno nasjeckan češnjak i peršin. Budući da okus ovog jela itekako ovisi o češnjaku i peršinu, možete ih staviti i malo više. Važno je da pazite da ne zagore jer biste u tom slučaju pokvarili jelo. Kada su češnjak i peršin pustili aromu, dodajte sitno nasjeckane oguljene dvije rajčice ili žlicu umaka od rajčice, zatim dodajte žlicu krušnih mrvica, kozice, sol, papar i na kraju zalijte bijelim vinom. Ostavite na vatri petnaestak minuta. Za to vrijeme u drugom manjem loncu zakuhajte vodu, posolite je i stavite brokulu da se kuha. Pazite da je ne prekuhate. Kad je kuhana, izvadite je i ocijedite. Kuhanu brokulu i tjesteninu pomiješajte s kozicama, dodajte malo nasjeckanog peršina i ugasite vatru. Držite poklopljeno nekoliko minuta i onda poslužite.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice