Crvena juha

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
2 šalice bundeve narezane
na kockice
▶ ½ šalice cikle narezane
na kockice
▶ 1 šalica crvene leće
▶ 1 rajčica (ili žlica koncentrata)
▶ 1 crveni luk
▶ 2 češnja češnjaka
▶ 1 povrtna kocka
▶ ½ žličice curryja
▶ ½ žličice ljute paprike
▶ 2 lovorova lista
▶ 5 žlica maslinova ulja
▶ ½ šalice bijelog vina
▶ 6 većih šalica vode
▶ malo limunova soka
▶ peršin
▶ sol
PRIPREMA:
Operite i ocijedite leću. Sitno nasjeckajte luk i protisnite češnjak. Pirjajte luk na maslinovu ulju s prstohvatom soli. Dodajte bundevu i ciklu pa kratko pirjajte. Dodajte povrtnu kocku, kurkumu, češnjak, ljutu papriku, lovor i rajčicu pa dobro promiješajte. Prelijte vinom i pustite da provri. 
Sada dodajte leću i vodu. Pustite da zavri na jakoj vatri, pa poklopite, smanjite vatru i pustite da se krčka 25 do 30 minuta, dok povrće i leća posve ne omekšaju. Izvadite lovor, pa dodajte još šalicu vode ili više ako vam se juha čini previše gustom. Juhu izmiksajte u blenderu ili je ostavite s komadićima povrća, tako će više biti kao varivo. Na kraju dodajte limunov sok i soli koliko treba. 
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice