Dunavski valovi

ZA BISKVIT:
- 130g maslaca 
- 70g šećera
- 150g brašna (glatkog)
- 3 jaja
- Pola vrećice praška za pecivo
- 2 žlice mlijeka
- 2 žlice kakao praha
- 200g višanja iz kompota
- Sok iz kompota višanja (oko 100ml)
ZA KREMU:
- 700ml mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 60g šećera
- 100g margarina (može i maslac)
ZA GLAZURU:
- 2 žlice ulja
- 100g čokolade za kuhanje
PRIPREMA:
Prvo skuhajte kremu od pudinga, šećera i 700ml mlijeka. Ostavite da se krema hladi i svakih 10 minuta promiješajte. 
Pripremite 130g maslaca (treba biti sobne temperature da bi se dao miksati) te ga pjenasto umutite sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte dok smjesa ne bude jednolična, bez grudica. Zatim postepeno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Odvojite polovicu smjese i dodajte 2 žlice kakao praha. 
U pripremljeni lim za pečenje prvo stavite svijetlu smjesu, zatim žlicom polako dodajte tamnu da bi dobili mramorni efekt. Po svemu rasporedite ocijeđene višnje iz kompota. Biskvit se peče oko 30 minuta na 180 stupnjeva. 
Kada se krema ohladi, možete pjenasto izraditi margarin i zatim postepeno dodavati kremu dok ne dobijete jednoličnu glatku masu. Kada je biskvit gotov i ohlađen, natopite ga sokom iz kompota i premažite kremom. Za glazuru otopite čokoladu na pari s uljem i prelijte po kolaču. Ostavite da se kolač hladi barem 6 sati. 
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice