Integralna pletenica s kaduljom i sjemenkama

PRIPREMITE:
▶ 400 g integralnog
pšeničnog brašna
▶ 400 g glatkog brašna
tip 550
▶ 2 žličice morske soli
▶ 2 vrećice kvasca
▶ 1 žličica šećera
▶ 380 ml tople vode
▶ maslinovo ulje
▶ 15-ak listića kadulje
▶ sjemenke suncokreta,
lana i sezama
PRIPREMA:
Kvasac, šećer i 100 ml tople vode pomiješajte i pričekajte da kvasac nadođe. Integralno brašno uspite u zdjelu u kojoj ćete umijesiti kruh. Dodajte nadošao kvasac, 3-4 žlice maslinova ulja, nasjeckane listiće kadulje, sjemenke suncokreta, lana, sezama te otprilike još 100 ml tople vode. Zamijesite tijesto i pritom pazite da ne bude tvrdo, nego mekano i lagano ljepljivo. Ostavite da se diže jedan sat, poklopljeno aluminijskom folijom i zamotano u krpu.
Nakon toga dodajte bijelo brašno i 180 ml tople vode. Tijesto dobro izmijesite rukama, pa ga opet pokrijte i ostavite da se diže. Nakon pola sata do sat vremena, ovisno o tome koliko se tijesto dignulo, premijesite ga i podijelite na tri dijela. Spojite ih na jednom kraju i pletite kao pletenicu. Pletenicu stavite u lim, premažite je maslinovim uljem, pospite sjemenkama i još pokojim cijelim listićem kadulje. Pecite u pećnici na 180 °C s ventilatorom (ako nemate ventilator, onda pećnicu ugrijte na 200 °C) otprilike 45 minuta i još 15 minuta na 150 °C.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice