Gulaš od junetine i svinjetine

SASTOJCI:
- 400g svinjetine (najbolje but)
- 500g junetine 
- 5 mrkvi
- 5 glavica luka
- 3 režnja češnjaka
- pelat rajčica bez kože 
- lovorov list
- 4 žlice gustina
- 1 kocka za juhu (goveđa)
- 200g slanine
- začini: Vegeta, mljevena paprika, papar, sol, čili po želji
PRIPREMA:
U lonac dodati sjeckani luk i dinstati ga dok ne postane staklast. Na luk dodati i sitno narezanu slaninu, te naribanu mrkvu. Neko vrijeme dinstati uz dodavanje vode da sve omekša, zatim na to dodati meso. Sve kratko popržiti, zatim opet dodati vode i ostaviti da se polako pirja. Dodati i češnjak, zatim sve zajedno ostaviti da se krčka oko pola sata uz povremeno miješanje. 
Nakon pola sata dodati i rajčicu, te goveđu kocku. Ostaviti da se kuha barem još 40min, dok se sve ne skuha do kraja. Kada je sve kuhano, dodati 4 žlice gustina koje ste prethodno otopili u hladnoj vodi. Uz stalno miješanje dodati u meso. Po želji možete dodati još vode da bi razrijedili umak. 
Poslužite uz njoke, rižu ili krumpir. 
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice