Zapečene mahune

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
▶ 600 g svinjetine od buta
▶ 60 dag očišćenih mahuna
▶ 1 crveni luk
▶ mala šalica riže
▶ 2 dl pasirane rajčice
▶ 3 jaja
▶ 3 žlice kiselog vrhnja – za preljev
▶ 15 dag gaude
▶ dodatak jelima s povrćem
▶ sol
▶ papar
PRIPREMA:
Mahune kuhajte u posoljenoj vodi 15-ak minuta, a nakon toga ih dobro ocijedite u cjedilu. Na malo ulja pirjajte nasjeckan luk i meso narezano na kockice. Začinite, dolijte pasiranu rajčicu, podlijte s malo vode i pirjajte poklopljeno 30 minuta uz povremeno miješanje i dodavanje vode. Rižu u međuvremenu zakuhajte u vodi i kuhajte je dok ne omekša (omjer za kuhanje 1:3). Jaja i kiselo vrhnje izmiješajte pjenjačom i posolite (ili upotrijebite dodatak jelima s povrćem). U namašćenu vatrostalnu posudu slažite red mahuna, zatim red riže, red mesa te opet red mahuna. Sve zalijte preljevom od jaja i vrhnja i obilno pospite naribanom gaudom. Pecite u pećnici 20-ak minuta dok se na vrhu složenca ne stvori zlaćana korica. Poslužite uz salatu po želji.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice