Crumble od jabuka

PRIPREMITE (ZA 2 OSOBE):
ZA MRVICE:
▶ 100 g integralnog brašna
▶ 100 g maslaca
▶ 3-4 žlice kokosova šećera
▶ 30 g zobenih pahuljica
▶ prstohvat soli
▶ žličica cimeta
▶ 30 g listića badema
(možete ih zamijeniti lješnjacima, orasima
ili izostaviti, ali u tom slučaju povećajte
količinu zobenih pahuljica)
▶ naribana korica manjeg limuna
ZA NADJEV:
▶ 4 jabuke
▶ 2 žlice meda
▶ sok manjeg limuna
▶ 1-2 žličice maslaca
PRIPREMA:
Brašno, kokosov šećer, bademe, cimet, sol i zobene pahuljice stavite u posudu. Dodajte maslac narezan na listiće i koricu limuna pa prstima izradite mrvičasto tijesto. Pazite da se svi sastojci povežu kako bi nastale mrvice.
Vatrostalni kalup premažite maslacem. Jabuke operite, ogulite ih i narežite na manje kockice. Pomiješajte ih s medom i sokom od limuna pa ih složite na dno posude u kojoj ćete peći crumble. Zatim na jabuke ravnomjerno rasporedite tijesto i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C 30 minuta. Ovu slasticu poslužite toplu uz dodatak sladoleda po izboru.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice