Varivo od kelja

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
▶ 400 g kelja
▶ 400 g krumpira
▶ 200 g mrkve
▶ 50 g korijena celera
▶ 2 češnja češnjaka
▶ 2 žlice maslinova ulja
▶ 400 g leće iz konzerve
▶ 1 l povrtnog temeljca
▶ 1 žlica oštrog brašna
▶ 25 g svježe naribanog parmezana
▶ sol
▶ svježe mljeveni papar
PRIPREMA:
Operite i ogulite mrkvu i celer pa ih narežite na kockice. U dubljoj posudi ili loncu zagrijte maslinovo ulje pa pržite nasjeckanu mrkvu i celer dok malo ne omekšaju. Dodajte protisnuti češnjak, kelj narezan na tanke rezance i krumpir narezan na kockice. Povrće malo propirjajte pa zalijte litrom povrtnog temeljca. Kad varivo zakuha, dodajte papar i sol pa kuhajte 10-15 minuta. Dodajte ispranu i ocijeđenu leću pa kuhajte još 10 minuta dok se krumpir potpuno ne skuha. Na kraju umiješajte brašno razmućeno u malo tople vode da se varivo malo zgusne. Još kratko prokuhajte pa sklonite s vatre. Pospite svježe naribanim parmezanom, promiješajte pa poslužite toplo. Ovo je idealno jelo za one kojima treba malo vitamina u ove hladne zimske dane.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice