Kolač od Zagrebačkog sira s bijelom čokoladom

SASTOJCI:

  • 450g bijele čokolade
  • 400g President Zagrebačkog sira
  • 200g keksa od integralnog brašna
  • 280ml slatkog vrhnja
  • 90g maslaca
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer

PRIPREMA:

 Kekse sitno samljeti kao krušne mrvice i zatim umiješati omekšani maslac. Tu smjesu lagano utisnuti u kalup za torte (ne prejako stisnuti) koji je obložen papirom za pečenje. Peći 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Nakon pečenja, ostaviti da se ohladi. 
U posudi na pari otopiti 400g bijele čokolade i umiješati slatko vrhnje dok smjesa ne postane jednolična. U drugoj posudi umutiti mikserom svježi sir, koricu limuna, jaja i vanilin šećer. U to dodati smjesu s čokoladom, dobro promiješati i zatim dodati na ohlađenu podlogu. Peći sve zajedno na 140°C jedan sat. Na ohlađeni kolač naribati ostatak bijele čokolade. 

  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice