Torta od čokolade i sira

PRIPREMITE:
Biskvit :
▶ 4 jaja
▶ 4 žlice šećera
▶ 4 žlice vode
▶ 4 žlice brašna
▶ ½ praška za pecivo
▶ džem od višanja
Krema od sira
i čokolade :
▶ 100 ml mlijeka
▶ 500 g sira ricotte
(može i mascarponea)
▶ 500 ml vrhnja za šlag
▶ 100 g šećera u prahu
▶ 200 g čokolade
▶ 2 jaja
▶ 2 vrećice želatine u prahu
PRIPREMITE:
Izmiješajte žumanjke sa šećerom i vodom. Dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo. Istucite snijeg od bjelanjaka te ga lagano umiješajte u pripremljenu smjesu sa žumanjcima. Stavite u kalup za pečenje koji ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite 15-ak minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na oko 200 °C. Pečeni biskvit izvadite iz kalupa te ga stavite na rešetku da se prohladi. Dok je još mlak, premažite ga džemom od višanja. 
Vrhnje za šlag istucite sa šećerom u prahu, pa mu dodajte sir i žumanjke te sve dobro izmiješajte. Čokoladu istrgajte na komadiće i stavite je u posudu s mlijekom, te je lagano zagrijavajte nad vodenom kupelji da omekša i poveže se u jednoličnu smjesu. Želatinu namočite u vodi da nabubri, te je otopite lagano je zagrijavajući (ne smije prokuhati). Izlijte je u čokoladnu smjesu. Čokoladnu smjesu pomiješajte sa smjesom od sira i miješajte dok ne postane glatka i ujednačena.
Istucite snijeg od bjelanjaka, lagano ga umiješajte u smjesu sira i čokolade te sve istresite na biskvit. Tortu stavite na hladno mjesto nekoliko sati da se stisne. Ako imate manje kalupe, možete napraviti i mini torte.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice