Kremšnite od bundeve

SASTOJCI:
- 8 žlica brašna (oštrog)
- 3 pudinga od vanilije
- 2 žlice arome od vanilije (ili 2-3 vanilin šećera)
- 10 jaja
- 12 žlica šećera
- 2l mlijeka
- 3 žlice gustina
- 400g bundeve (očišćene)

- Lisnato tijesto za kore

- Po želji 500ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:

Lisnato tijesto razvaljati prema kalupu u kojem ćete raditi vaš kolač i ispeći. Ako ne želite stavljati šlag na kolač, ispecite 2 kore (iako možete staviti i još jednu koru na šlag). Bundevu očistiti, kuhati dok ne bude mekana i štapnim mikserom pretvoriti u pire. 
Za kremu miksati žumanjke i šećer, zatim ih pomiješati s mlijekom, brašnom, gustinom i pudingom. Kuhati dok se krema ne zgusne i ostaviti po strani. Kremu poklopiti da se ne stvara 'korica'. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, zatim ih umiješati u još vruću kremu s pjenjačom ili kuhačom dok se sve dobro ne sjedini. Vruću kremu odmah izliti preko kore i ostaviti da se ohladi. U slučaju da na vrh stavljate šlag, prije toga dobro ohladite kolač. 

  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice