Mesne okruglice s roštilja i umak od avokada

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
▶ 850 g mljevene junetine
▶ 150 g slanine
▶ 180 g crvenog luka
▶ 2 češnja češnjaka
▶ 2 jaja
▶ 1 žlica nasjeckanog
svježeg peršina
▶ 1 žličica mljevenog papra
▶ ½ žličice soli
ZA UMAK:
▶ 2 avokada
▶ 1 ljubičasti luk
▶ 1 čili papričica
▶ 1 rajčica
▶ 1 limeta
▶ sol
▶ papar
PRIPREMA:
Avokado prepolovite napola, uklonite košticu i izdubite ga žlicom. Meso avokada stavite u posudu i pokapajte ga sokom limete. Luk i rajčicu nasjeckajte nasitno. Čili papričici uklonite sjemenke i žilice pa je sitno nasjeckajte. U posudi vilicom usitnite avokado, dodajte luk, rajčicu i čili papričicu te dobro promiješajte. Začinite solju, paprom i sokom limete po ukusu. Umak prekrijte prozirnom folijom i ohladite ga u hladnjaku do posluživanja. 
U većoj zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu sa sitno nasjeckanom slaninom, naribanim lukom, protisnutim češnjakom, jajima, svježe nasjeckanim peršinom te paprom i solju. Smjesu miješajte dok se svi sastojci dobro ne prožmu i dok smjesa ne postane kompaktna. Oblikujte 12 mesnih okruglica i nanižite ih na ražnjiće. Između okruglica možete staviti povrće po izboru poput tikvica, luka ili paprike. Premažite ih s malo maslinova ulja i pospite solju po ukusu. Pecite ih na roštilju dok ne poprime smeđu boju sa svih strana, oko osam minuta, ovisno o jačini vatre. Poslužite s umakom od avokada.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice