Čokoladni souffle (Lava cake)

PRIPREMITE (ZA 4 OSO BE):
▶ 3 jaja
▶ 100 g šećera
▶ 100 g desertne čokolade
▶ 90 g maslaca
▶ 35 g bijelog brašna
▶ 1 žlica kakaa u prahu
▶ 1 žlica mlijeka
PRIPREMA:
 Razbijte jaja u posudi i umutite ih sa šećerom. Čokoladu rastopite na pari, dodajte maslac i dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi pa maslac i čokoladu pomiješajte s jajima. Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte. Četiri male posude za souffle premažite maslacem i pospite brašnom pomiješanim s kakaom, napunite ih smjesom te ih stavite u zamrzivač na jedan sat. Zagrijte pećnicu na 210 °C. Pecite ohlađene tortice 10-15 minuta dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana. Kada primjetite da su se rubovi krenuli odvajati, kolač je gotov. Ostavite da se ohlade u kalupu 1-2 minute, a zatim ih izvadite i poslužite još tople s tučenim slatkim vrhnjem.

 

DODATNI SAVJETI: 
Jaja za kolač je najbolje ostaviti da dođu na sobnu temperaturu, te je idealna temperatura za čokoladu oko 40 stupnjeva (dok čokolada više nije vruća, no i dalje je tekuća). 
Ono što će odrediti idealno vrijeme pečenja i temperaturu su vaše posude! Najbolje bi bilo imati male keramičke posudice koje se koriste za pečenje ovog deserta, no mogu poslužiti i kalupi za muffine. U tom slučaju možete samo skratiti vrijeme pečenja za koju minutu. 

 

  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice