Dubrovačka rožata

PRIPREMITE:
▶ 1 l polumasnog mlijeka
▶ 300 g kristalnog šećera
▶ 2 vrećice vanilin-šećera
▶ malo limunove korice
▶ 7 jaja
▶ 2 žumanjka
▶ 100 g kristalnog šećera za
karameliziranje
▶ maslac za kalupe
PRIPREMA:
Mlijeko, šećer i vanilin-šećer te malo limunove korice skuhajte i ohladite. Posebno istucite jaja i žumanjke te ih izmiješajte s pripremljenim mlijekom. Zatim mješavinu izlijte u veći kalup ili u manje kalupe po želji, koje ste prethodno premazali maslacem i zalili karamelom. Stavite peći u pećnicu oko 40 minuta ako je kalup veći, a ako su manji, dovoljno je i 20 minuta na 220 °C. Na polovini pečenja stavite kalupe u vodenu kupelj i nastavite peći. Rožata se može kuhati i pod poklopcem na pari.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice