Najbolje domaće krafne

  • SASTOJCI (za 30 krafni):

    •           2 jaja
    •           3dl mlijeka
    •           20g svježeg kvasca (može i u prahu)
    •          100g margarina
    •          3 žličice šećera
    •          1 žličica soli
    •          naribana korica limuna
    •          malo ruma
    •          600-700g brašna (dodaje se po potrebi)
    •          ulje za prženje
    •          šećer u prahu
    •          nadjev po želji (čokolada ili marmelada po izboru)

  • Priprema:

    Zagrijati jedan dio od 3dl mlijeka (da bude mlako, ne vruće) i unutra razmutiti kvasac sa malo šećera i malo brašna. Ostaviti na toplom da se zapjeni.
    Zamutiti jaja, šećer i sol, te dodati rastopljeni margarin, kvasac, koricu limuna te rum. Sjediniti sve sastojke te lagano dodavati brašno i miješati. Tijekom miješanja naizmjenično dodavati preostalo mlijeko i brašno.
    Dodavati brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto koje se ne lijepi za posudu. Tijesto je spremno kada postane elastično te se lako odvaja kada se žlicom povlači gore.
    Tijesto zatim pokriti krpom i ostaviti na toplom dok se ne digne. Nakon toga tijesto opet izmijesiti rukama i ostaviti još jednom da se diže. Istresti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu, opet malo izmijesiti i ostaviti da stoji još 15-ak minuta.
    Nakon toga tijesto razvaljati na otprilike 1cm debljine i rezati krugove sa kalupom. Izrezane krugove slagati na pobrašnjenu površinu ili krpu, te ih ostaviti još 10min da se dižu – zatim okrenuti i ostaviti još 10min.

    Pečenje:

    U dubljem i većem loncu zagrijati veću količinu ulja. Pazite da ulje nije prevruće kako vam krafne ne bi izgorile. Krofne polako stavljati u ulje, te strana koja je okrenuta prema gore (u odnosu na to kako stoje na stolu) se peče prva.

    NAPOMENE:

    •        Prostorija u kojoj radite treba biti topla kako bi tijesto moglo narasti.
    •       Ulje za prženje nikako ne smije biti previše zagrijano jer će krafne potamniti a iznutra neće biti pečene.
    •       Uvijek uzeti veći lonac jer krafne će se napuhati tijekom pečenja.

    • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
    • Povoljne cijene
    • Kvalitetni proizvodi
    • Brza dostava
    vrh stranice