Pečene jabuke s cimetom

PRIPREMITE:
▶ 4 jabuke (mesnati dio)
▶ 4 male žlice meda
▶ 100 g mljevenih oraha
▶ ½ male žlice limunove
korice
▶ ½ male žlice mljevenog
cimeta
▶ 4 male žlice maslaca
▶ šećer u prahu
menta
▶ slatko vrhnje (30 % masti) ili umak od vanilije
▶ 50 ml vode
Jabukama odrežite vrh pa im izdubite sjemenke, ali pazite da ne probušite dno jabuke. U posudi pomiješajte med, limunovu koricu, orahe i cimet. Napunite jabuke ovom smjesom, poklopite vrhom i poslažite ih u vatrostalnu posudu. Na vrh svake jabuke stavite žličicu maslaca, a u vatrostalnu posudu ulijte 50 ml vode. Pecite na 180 °C oko 30 minuta. Kada su jabuke pečene, pustite da se ohlade, pospite ih šećerom u prahu, ukrasite listićima mente i poslužite uz malo slatkog vrhnja ili uz umak od vanilije.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice