Topla čokolada (klasična/bijela)

SASTOJCI (za klasičnu čokoladu):
- 500ml mlijeka
- 1 žlica kakaa
- 2 žlice šećera
- oko 80g čokolade za kuhanje
- 1 žlica škrobnog brašna (gustin)

ZA BIJELU ČOKOLADU:
- 400ml mlijeka
- 100ml slatkog vrhnja
- 1 žlica škrobnog brašna (gustin)
- 100g bijele čokolade

PRIPREMA:

Za tamnu čokoladu: Pomiješati mlijeko, kakao, šećer i gustin te kuhati do željene gustoće uz stalno miješanje. U vruće dodati čokoladu i dobro promiješati da se sve otopi. 
Za bijelu čokoladu: Mlijeko, slatko vrhnje i škrob staviti u lonac i kuhati do vrenja uz stalno miješanje. Na kraju dodati čokoladu u vruće i dobro promiješati. 

Ovaj napitak se može prilagoditi kako god želite - dodajte obje čokolade u smjesu ili smanjite/povećajte količinu sastojaka. Više gustina će dati gustu smjesu koja će biti kao puding. Ako koristite slatko vrhnje, obavezno smanjite količinu šećera. 

  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice