Piletina u umaku od badema s kus-kusom i jogurtom

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
▶ 800 g pilećeg filea
▶ 200 g crvenog luka
▶ 200 g rajčice
▶ 100 g paprike
▶ 1 žlica slatke paprike
▶ ½ žličice ljute paprike
▶ nekoliko zrna papra 
▶ 70 g nasjeckanih badema
▶ 2 češnja češnjaka
▶ 2 žlice maslinova ulja
▶ 1 limun
Za prilog :
▶ 250 g kus-kusa
▶ 600 ml povrtnog temeljca
▶ ½ žličice maslaca
▶ 1 grčki jogurt
PRIPREMA:
Piletinu narežite na kockice. Povrće također narežite na sitnije komade i pomiješajte ga s limunovim sokom. Na zagrijanom ulju popržite meso, dodajte povrće, začinite i pirjajte 10 minuta. Pred kraj ubacite i nasjeckane bademe. Kus-kus prelijte vrućim temeljcem i ostavite ga oko 10 minuta da nabubri i popije svu vodu. Umiješajte maslac. Poslužite uz piletinu i grčki jogurt.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice