Rižoto od ribe i špinata

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
▶ 600 g bijele ribe
▶ grančica peršina
▶ 1 žlica nasjeckanog
češnjaka
▶ 1 žlica nasjeckanog
peršina
▶ maslinovo ulje
▶ 1 šalica riže Curtiriso
▶ ½ kg špinata
▶ parmezan, po želji
Očišćenu ribu stavite kuhati u malo posoljene vode s grančicom peršina. Tekućinu sačuvajte, a kuhanu ribu pažljivo očistite od kostiju i kože. Na maslinovu ulju kratko popržite nasjeckani češnjak i peršin. Dodajte rižu, promiješajte i pržite je dok ne počne prianjati za dno. Rižu podlijte tekućinom u kojoj ste kuhali ribu. Kad tekućina uvre, podlijte opet, i još jednom. Ubacite nasjeckani špinat i po potrebi podlijte s još malo tekućine. Kuhajte dok se špinat i riža ne sjedine. Po potrebi dosolite, te popaprite. U rižoto dodajte komade ribe (ostavite nekoliko komadića za dekoraciju) i malo maslinova ulja. Sve nježno promiješajte. Poklopite posudu, pričekajte pet minuta i poslužite.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice