Juha od šparoga

PRIPREMITE:
▶ 300 g šparoga
▶ 1 žlica maslaca
▶ 1,5 žlica brašna
▶ 1 žumanjak
▶ 1,5 dl vrhnja
▶ limunov sok ili muškatni
oraščić
▶ sol
▶ krupno mljeveni papar,
po želji
Šparogama odrežite drvenaste krajeve, a potom ih operite, ogulite i narežite na komade dugačke oko 4 cm. Kuhajte ih u slanoj vodi oko 15 minuta. Procijedite, a tekućinu od kuhanja šparoga sačuvajte. Odvojite 4 dl i ostavite sa strane. Zagrijte maslac pa miješajući dodajte brašno, a potom i tekućinu od šparoga. Lagano kuhajte na slaboj vatri 10-ak minuta. Umutite žumanjak s vrhnjem i umiješajte u juhu. Polovicu šparoga dobro izgnječite, a polovicu ostavite u komadima. Šparoge dodajte u juhu. Po želji, začinite s nekoliko kapi limunova soka ili muškatnim oraščićem.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice