Varivo sa mahunama i lećom

Sastojci:

  • 450g žutih ili zelenih mahuna 
  • 2 glavice crvenog luka
  • list i stabljika celera
  • mrkva
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 šalice temeljca od povrća (ili kocka za juhu)
  • 1 manja šalica leće 
  • 1 pakiranje pelata od rajčice (ili nekoliko žličica koncentrata)
  • ocat
  • sol i papar po želji
  • nekoliko krumpira po želji (može i bez)

 

Priprema 

Na ulju dinstati luk, zatim dodati mrkvu, te celer i češnjak. Sve zaliti temeljcem od povrća, dodati leću. Kuhati oko 35 minuta dok ne omekša. Iz variva odvojiti 2 šalice i usitniti štapnim mikserom, te taj pire vratiti nazad u varivo. Dodati mahune, po želji kockice krumpira i kuhati dok sve ne omekša. Poslužiti uz integralni kruh. 

  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice