Grilana palenta s peršinom

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
▶ 200 g kukuruzne
krupice
▶ 2 češnja češnjaka
▶ 30 g maslaca
▶ 30 ml maslinova ulja
▶ 100 g naribanog
parmezana
▶ 30 g svježeg
peršinova lista
PRIPREMA:
U lonac s vodom ulijte maslinovo ulje, protisnite režanj češnjaka i dodajte kukuruznu krupicu. Sve to kuhajte povremeno miješajući dok se palenta ne skuha, odnosno dok ne dobijemo gustu smjesu, a zatim u gotovu palentu umiješajte naribani sir parmezan i sitno nasjeckane listove peršina. S malo maslinovog ulja premažite vatrostalnu posudu i dodajte palentu. Ostavite je da odstoji dok se ne stvrdne. Potom je izrežite na manje kvadratiće i pecite na grill tavi ili na roštilju sa svake strane po par 2 do 3 minute.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice