Zapečeni krumpir sa svježim sirom

PRIPREMITE (ZA 6 OSOBA):
▶ 800 g krumpira
▶ 200 g crvenog luka
▶ 200 g svježeg sira
▶ 200 ml vrhnja za kuhanje
▶ 30 ml maslinova ulja
▶ 10 g soli
▶ 5 g papra
PRIPREMA:
Ako imate mladi krumpir, birajte male pa ih pecite cijele, a ako koristite stari krumpir, narežite ga na ploške debljine oko pola centimetra. Luk oljuštite i narežite ga na ploške. Narezano povrće posolite i popaprite te promiješajte. U nauljenu vatrostalnu posudu ili lim za pečenje složite krumpir s lukom, pokrijte papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 °C. Svježi sir pomiješajte s vrhnjem i po želji dodajte prstohvat soli. Krumpir pred kraj pečenja izvadite iz pećnice, po njemu rasporedite sir s vrhnjem i vratite u pećnicu te nepokriveno pecite još 15 minuta.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice