Heljdine palačinke s jajima ili galettes bretonnes

PRIPREMITE Za 10 palačinki :
▶ 330 g heljdina brašna
▶ 1 jaje
▶ 750 ml hladne vode
▶ 5 g soli
Nadjev (za 4 osobe):
▶ 4 jaja
▶ 8 ploški kuhane šunke
▶ 8 ploški sira
PRIPREMA:
Pomiješajte brašno i sol, te dodaje jaje i vodu stalno miješajući. Ostavite pola sata na sobnoj temperaturi. Galette se peku u tavi kao obične palačinke. Inače, smjesa za galette je malo gušća od one za palačinke.
Pecite ih u tavi s malo ulja s jedne strane, okrenite ih i, dok se peku s druge strane, razbijte jaje tako da se žumanjak nalazi na sredini palačinke. Bjelanjak raširite vilicom oko žumanjka. Posolite i popaprite. Dok se jaje peče, dodajte sir i šunku. Zatvorite sve strane prema žumanjku. Do tada bi jaja trebala već biti pečena te ih možete poslužiti.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice