Quiche Lorraine

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
▶ 300 g dimljene slanine
▶ 2 jaja
▶ 100 ml vrhnja
▶ maslinovo ulje
▶ morska sol
▶ svježe mljeveni papar
Za tijesto :
▶ 250 g brašna
▶ 70 g maslaca
▶ 55 g svinjske masti
▶ 2 žumanjka
▶ 2 žlice hladne vode
PRIPREMA:
Stavite brašno u zdjelu pa dodajte maslac i svinjsku mast, koje ste prethodno narezali na komadiće, i dvije žlice vode. Mijesite rukama sve dok smjesa ne postane slična krušnim mrvicama. Lagano istucite dva žumanjka pa ih dodajte u smjesu. Dobro promiješajte, i to najbolje uz pomoć noža za mazanje, dok ne umijesite kuglu od tijesta. Zatim na lagano pobrašnjenoj površini mijesite tijesto dok ne postane ujednačeno i glatko. Zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Tijesto razvaljajte pa pokrijte njime dno i rubove posude za pečenje (s valovitim rubom). U tavi zagrijte malo maslinova ulja i prepržite nasjeckanu slaninu, oko pet minuta. U zdjeli istucite jaja, vrhnje i začine dok se ne stope u ujednačenu smjesu pa dodajte slaninu. Izlijte na tijesto i pecite 35 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 160 stupnjeva pa pecite još 15 minuta. Poslužite toplo.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice