Lažne lazanje

SASTOJCI: 
- tjestenina po želji (može i krumpir) 
- 0,5kg mljevenog mesa 
- naribani sir
- 1 crvena paprika
- po želji 2-3 mrkve
- 1 luk
- češnjak u prahu
- začini; papar, sol, slatka mljevena paprika...
ZA BEŠAMEL:
- 50g maslaca
- 50g glatkog brašna
- 0,5l mlijeka
- prstohvat soli
- papar
- malo muškatnog oraščića 
PRIPREMA:
Tjesteninu kratko prokuhati (ne skuhati!). Ako koristite krumpir, samo ga narežite na tanke ploške. U tavi pirjati luk dok ne postane staklast, zatim dodati papriku. Pirjati 10ak minuta dodajući vodu, zatim dodati meso. Ako dodajete mrkvu, dodati je sitno naribanu ili izmiksanu uz meso. Po želji mogu se dodati i sjeckane rajčice ili drugo povrće. Dodati ostale začine i nastaviti pirjanje dok meso ne bude gotovo. 
Za to vrijeme pripremite bešamel umak. U posudi zagrijte mlijeko do vrenja, u drugoj posudi otopite maslac i na maslac dodajte brašno konstantno miješajući. U maslac i brašno polako dodavati vruće mlijeko i miješati da ne nastanu grudice. Dodati začine i miješati dok umak ne bude posve gust. 
U posudu za pečenje dodati meso na dno, zatim staviti tjesteninu (ili krumpir tanko narezan na ploške) i sve pokriti bešamel umakom. Na vrh dodati sir i staviti u pećnicu na 180 stupnjeva. Složenac s tjesteninom je dovoljno peći oko 45min do jedan sat, dok će za krumpir možda trebati dodatnih 30ak minuta.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice