Pile punjeno heljdom

PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
▶ 1 veće pile (oko 1,5 kg)
▶ 250 g heljdine kaše
▶ 100 g crvenog luka
▶ 75 g pancete
▶ 50 g šampinjona
▶ 3 jaja
▶ 2 žlice krušnih mrvica
▶ 1 žličica mljevene crvene
paprike
▶ 50 ml ulja
▶ 1 kokošja kocka
▶ 500 ml vode
▶ sol
▶ papar
PRIPREMA:
Vodu zakuhajte, dodajte kokošju kocku i kuhajte oko pet minuta. Dodajte heljdu, promiješajte, sklonite s vatre i poklopite. Pustite neka stoji barem 15 minuta. Pile očistite, operite i posušite ga. Dobro ga istrljajte solju iznutra i izvana pa ga pustite da kratko odstoji. Na dvije žlice ulja popržite sitno nasjeckan luk do zlatnožute boje. Dodajte sitno nasjeckane pancetu i šampinjone pa ih kratko popržite. Dodajte ocijeđenu heljdu, promiješajte i ugasite. Kašu ostavite da se malo ohladi pa u nju umiješajte krušne mrvice, jaja, crvenu papriku, malo papra i soli, te dobro izmiješajte. Pile napunite pripremljenim nadjevom. Višak nadjeva stavite na dno vatrostalne posude za pečenje odgovarajuće veličine, pa na njega stavite napunjeno pile. Pile prelijte preostalim uljem i pecite ga otprilike jedan sat na 180 °C. Tijekom pečenja povremeno ga prelijevajte toplom vodom kako bi ostalo sočno.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice