Pita od lisnatog tijesta s malinama

PRIPREMITE:
▶ 450 g Ledo Malina
▶ 500 g Ledo Lisnatog tijesta
▶ 500 g sira mascarpone
▶ 250 g slatkog vrhnja
▶ 1 Bourbon vanilin-šećer
▶ šećer u prahu
PRIPREMA:
Odmrznite lisnato tijesto na sobnoj temperaturi. Pobrašnite radnu površinu pa razvucite lisnato tijesto na kvadrat dimenzija 30 centimetara. Tijesto utisnite u kalup za pečenje i odrežite rubove, pa ga izbockajte vilicom. Preko tijesta stavite papir za pečenje i pospite sirovu rižu kojom ćete opteretiti tijesto kako bi pita zadržala svoj oblik. Tijesto pecite 10-12 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C. Pomiješajte mascarpone, slatko vrhnje i Bourbon vanilin-šećer, dodajte malo šećera u prahu pa mikserom umutite sastojke u glatku kremu. Pečeno tijesto izvadite iz kalupa i ostavite da se malo ohladi. Na pečenu i ohlađenu koru izlijte kremu i poravnajte je do rubova. Na kremu posložite odmrznute Ledo maline i po želji ukrasite listićima mente.
  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice